Resenären & Banemannen

Resenären & Banemannen av Tommy Gustafsson

Livet i den alltför gemytliga staden Bolgat går gamle Graldek på nerverna. Allting förändras när han hittar en nedkyld och medvetslös ung man i ett buskage. Kan Ric, som förlorat minnet, vara Resenären som enligt legenden kan få gudarna att återvända till Nandoria? Vem är i så fall Banemannen som också nämns i profetian? Och hur ska Graldek kunna skydda Ric från honom? Följ med Graldek i jakten på gudarna och Ric i sökandet efter en egen identitet.

Pris 190 kr inklusive frakt inom Sverige.
Beställ boken här!
Faktura skickas tillsammans med boken.

Bra att veta! Vi lagrar inga personuppgifter och kommer inte att skicka ut något nyhetsbrev till dig. Om du vill hålla dig uppdaterad om förlaget så gilla gärna vår facebooksida.

Recensioner
”Det här är författarens debutbok men det känns snarare som en väl etablerad författares femtonde bok. Den är otroligt välskriven och välplanerad. Jag fastnade från första sidan och de 446 sidorna kändes alldeles för få. Jag njöt av varenda sida samtidigt som jag var stressad över hur allt skulle sluta. Jag är nästan avundsjuk på mig själv som har fått läsa denna pärla.”
Angelicas bokhylla, Instagram

”Boken handlar om den vresige gamle gubben Graldek som mer eller mindre gett upp. När allt är som mörkast hittar han plötsligt en ung man, skadad och utan minne och det enda mannen kommer ihåg är sitt namn, Ric. Graldek tror att han hittat Resenären, den som enligt en profetia ska återkalla gudarna och bringa balans till världen. Ett mörkt äventyr tar sin början… Jag gillar verkligen fantasy och jag gillar verkligen den här boken! Välskriven, väldigt spännande, lite läskig och med en intressant story. Betyget blir sammantaget 🗡🗡🗡🗡av 5.”
enbokochfika, Instagram

”Att detta är en debutroman är väldigt svårt att förstå, för den här boken är så välskriven och genomarbetad att det lika väl kunnat vara den tredje, eller femte för den delen. […] Här börjar en resa fylld med otäcka väsen och farliga platser, personer man inte vet om man kan lita på, oförutsedda händelser och mycket, mycket mer. Det är rått och mörkt, men går aldrig till överdrift.”
Linda Andersson, Instagram, Bokus, Goodreads, Fantastiska berättelser podden

”Oj, vilket fantastiskt äventyr! Att detta är en debutbok är svårt att förstå. Tommy Gustafsson fångar mig redan i prologen genom sin suveräna gestaltning av Graldek, den tillsynes griniga gamla enstöringen som under ett försök att dra sig undan från stadens festligheter finner en ung, halvt medvetslös man i en buske. Detta blir upptakten till ett spännande, oförutsägbart och emellanåt smått brutalt äventyr. Är den unge mannen – Ric – verkligen Resenären, han som enligt profetian kan återkalla de förvisade gudarna? Och vem är då Banemannen som sägs lura i skuggorna? Gustafssons språk och gestaltningar är briljanta. Här finns en hundraprocentig närvaro som gör att varje scen, varje replik och varje skeende känns trovärdigt. […] Jag vill ha en fortsättning och jag vill ha den nu!”
Malin V. Olsson, Instagram, Bokus, Goodreads, Fantastiska berättelser podden

Igår läste jag ut ”Resenären & Banemannen” av Tommy Gustafsson och herregud vilken resa det har varit! […] Att läsa ”Resenären & Banemannen” har varit en fröjd. Språket är otroligt bra rakt igenom och berättelsen är allt annat än förutsägbar. Karaktärerna är många, kanske på gränsen till för många […], men alla fyller ändå sitt syfte och är väl genomarbetade. Fantasin flödar genom boken med olika gudar, förmågor och varelser som gör läsningen rolig och underhållande. Kort sagt är ”Resenären & Banemannen” en underbar bok, särskilt när man tar i beaktning att det är en debutbok. Jag kan varmt rekommendera den!”
minbokvarld, Instagram

”Okej, det här har varit som ett gympass.. för hela hjärnan! Det är många ovanliga namn och platser att hålla reda på i huvudet, och det tog en stund innan jag kom in i Tommys sätt att använda orden på, men WOW! Vilken resa, faktiskt tänker jag till och med använda orden: WOW, vilken jävla resa! För att få lite mer kraft och energi som hela den här boken är och utstrålar! Jag är helt slut mentalt, på ett bra sätt ska jag tillägga för att undvika missförstånd!
Och slutet, omg slutet!!! Den vändningen var jag INTE beredd på!”
Bokdaling, Instagram

”Jag är ovan vid den här typen av bok, men den griper tag i mig direkt! Berättelsen överraskar mig. Den är rå och sylvass som en väl vässad dolk, samtidigt är den som ömheten själv, vänskap och kärlek brer ut sig som en varm famn. Boken visar på kamratskap och tillgivenhet över ålder, tillhörighet och samhällsposition. Karaktärerna är fascinerade. Jag älskar att jag som läsare får följa flera personers perspektiv och de inre och yttre resor de gör. […] Fantasirikedomen flödar. Jag är imponerad över hur väl författaren får ihop berättelsens alla olika delar, bit för bit låter han läsaren förstå mer. Som ledtrådar som sakta blir synliga och begripliga. Detta är en grymt stark debutbok!
annas_bokhylla, Instagram​

”Resenären & Banemannen är som en buffé uppdukad med just mig i åtanke. Mystiska och spännande karaktärer och hemliga sällskap tar plats i en väl genomtänkt och strukturerad värld där magin flödar under ytan och där gudar en gång vandrat bland de dödliga (en krydda jag aldrig kan få för mycket av). Tommy Gustafsson vet verkligen vad han håller på med, och jag kan med glädje säga att jag det kan vara något av det bästa jag läst inom svensk fantasy på mycket länge.”
David, student Förlags- och Bokmarknadskunskap vid Lunds universitet

”Det blir en spännande och fartfylld resa för Graldek och Ric och jag anser att det är en resa alla borde vilja följa med på. Jag kan lova att jag älskade den. Den var full av äventyr och spänning och det var med stor glädje jag levde i deras värld för en tid.”
Emelieviolasbokhylla, blogg

 

 

2 reaktion på “Resenären & Banemannen

  1. Pingback: Resenären & Banemannen – boktanten

  2. Pingback: Bokrecension – Resenären & Banemannen av Tommy Gustafsson | lagomlycklig

Kommentarer inaktiverade.