Revolt

revolt_final_edit

 

 

 

 

 

 

 

André och hans vän Christian lever i en framtid där klykonerna har makten. Tillsammans har pojkarna gjort uppror mot förtryckarna, men deras kamp för frihet är långt ifrån över. Nu är de på vandring mot en stad vid kusten, där mannen som dödade Andrés far befinner sig.

Under vandringen störtar ett rymdskepp i skogen och ut ur vraket kommer Caroline. Hon är från Kolonin, en rymdstation där ingen känner till att klykonerna förslavat jordborna. Hennes mål är att avslöja sanningen och hämta hjälp, men först måste hon skaffa bevis.

Den kraschade rymdfarkosten lockar klykonerna till platsen. Ungdomarna tvingas att fly för sina liv, men de får hjälp från oväntat håll …

Revolt är en spännande äventyrsbok med en blandning av science fiction och fantasy.

Pocket 80 :- inklusive frakt

Beställ boken här!
Faktura skickas tillsammans med boken.
Om du vill få boken signerad till någon, ange namn i meddelandefältet.

Bra att veta! Vi lagrar inga personuppgifter och kommer inte att skicka ut något nyhetsbrev till dig. Om du vill hålla dig uppdaterad om förlaget så gilla gärna vår facebooksida.

Recensioner
Här kan du läsa om vad andra tyckte om boken Revolt. Recensionerna kommer från olika bokbloggar på internet.

For a review in English, click here.

”Revolt är en typ av bok vi behöver fler av i Sverige. Rak science fiction riktad till ungdomar och unga vuxna, som inte skäms för att den är science fiction, med mycket action och med en hel ny värld som skapats. (Bokens målgrupp bör vara ungefär densamma som till exempel Hungerspelens.)”
Spektakulärt

”Jag genomborras av lågande ögon, blänkande knivseggar eller de mordiska varelsernas beordrande stämma. I den actionspäckade sci-fi värld som boken dragit mig in i står slaget mellan människa och genmanipulerade klykoner. Slaget om makten på jorden kan få avgörande konsekvenser, inte enbart för de skoningslösa klykonerna som torterat och gjort allt i sin makt för att trycka ned och behålla kontrollen över de förslavade människorna, utan även för kolonister på andra planeter. På det mest brutalaste av vis kämpar människorna för rätten att vistas på sin egen hemplanet men också för sin egen överlevnad.”
Therese.C.Larssons Bok-Blogg

”Detta är helt klart en av de bästa böckerna jag någonsin läst. […] Karaktärerna är mycket välskrivna och intressanta. […] André är en ytterst hård person, formad av sin traumatiska uppväxt. Han agerar före han tänker, blir lätt arg och släpper inte in någon innanför sitt skal. Caroline däremot är snäll, smart och väldigt mjuk. Det enda de två har gemensamt är deras humörsvängningar, vilket resulterar i att de i början inte kan sluta tjafsa, men snart inser de att inte bara behöver varandra för att få rättvisa på jorden, utan också att de behöver varandra som personer. Att det faktiskt finns något mellan dem.”
Emelie Lindberg, Partille Bibliotek

Revolt är en underhållande bok. Tempot är högt och det läggs mest krut på actionscener och faktiska händelser, inte tankar och reflektioner vilket är skönt. Man förstår ändå att det är en diktatorisk dystopi, det behövs inte alltid reflekteras så mycket. Rodebrands språk är välskrivet och rakt på sak vilket jag också uppskattar, särskilt i en ungdomsbok. Dessutom passar det historien som berättas.”
Fantasygrottan

”Läsaren följer den tonårige motståndsmannen André och månkolonisten Caroline genom ett komplicerat förlopp som bland annat handlar om förberedelserna för ett anti-klykoniskt uppror på jorden och Andrés vendetta mot quislingen Mark Keyer som mördade hans far. Stora delar av handlingen utspelar sig runt en gruva där motståndsrörelsen och ockupanterna manövrerar mot varandra med list och våld.”
The Dream Forge, Anders Blixt

Karaktärsskildring och relationer lyckas Rodebrand skriva om väldigt bra, de kändes väldigt realistiska och det är ju alltid något som uppskattas. Men eftersom det hände så mycket på så få sidor, kändes det som om berättelsen var för kort. Jag skulle gärna ha velat läsa mer om de olika samhällena och alla karaktärerna, så några hundra sidor till hade inte varit dumt!”
BookObsession

”Det här är en intressant debut från Lisa Rodebrand och ett skönt tillskott till svensk science fiction. Det är ett snabbt tempo och mycket action. Jag tycker att de onda klykonerna är en spännande ras, de är otäcka! Boken är inte särskilt lång och passar nog ungdomar som inte läser mycket.”
Böcker, böcker, böcker …

”En mycket bra bok för någon som bara vill försvinna från verkligheten ett kort tag, ryckas in i ett fartfyllt äventyr som inte släpper en förrän sista sidan är nådd. En bok som jag gärna ger vidare till en vän som ska resa då jag vet att resan kommer att gå fort och bli en spännande sådan. Storyn är inte bara fängslande utan mångfasetterad då inget rätt eller fel egentligen finns. Författaren får en att inte bara förstå hjältarna utan även inse att det finns flera sidor till en kamp.”
Bokia

”Det är en hård värld ungdomarna lever i och det sker snabba allianser hela tiden och karaktärerna har svårt att lita på varandra. Caroline har stora problem med de olika morden, men människorna på jorden har befunnit sig i något som liknar ett krigstillstånd så länge att de inte reflekterar över att döda klykoner och ibland varandra. För att vara så ung är huvudpersonen väldigt desillusionerad.”
Bookiecookiez

”Boken är väldigt lättläst, det är lätt att följa alla händelser och  språket flyter fint. Jag tyckte om att Caroline, André och Christian har så jordiska karaktärer.
Boken Revolt av Lisa Rodebrand är skriven för ungdomar, och jag tror att den passar just för äldre tonåringar. Vänskapen mellan huvudpersonerna, som känns typisk för den åldern, är beskriven med stor omsorg.”
Tanja Dianovas Bokblogg

En reaktion på “Revolt

  1. Pingback: Boken Revolt | Morgonblogg

Kommentarer inaktiverade.