En droppe i Rymden

 

 

 

 

 

 

 

Dito som har vuxit upp på en militärbas vill verkligen inte bli soldat. När ett rymdskepp kraschlandar på basen ser han sin chans. I stället för att följa order och ta in besättningen till förhör, beslutar han sig för att hjälpa dem. Men han vet inte vad han har gett sig in på …

Beställ boken här. Pris 190 :- inklusive frakt. Faktura skickas tillsammans med boken. Använd meddelandefältet om du vill få boken signerad av författaren.

Om du hellre vill få En droppe i Rymden som pocket eller e-bok, kan den beställas på adlibris eller bokus.

 

Bra att veta! Vi lagrar inga personuppgifter och kommer inte att skicka ut något nyhetsbrev till dig. Om du vill hålla dig uppdaterad om förlaget så gilla gärna vår facebooksida.

Provläs boken!

Intervjuer med författaren
Intervju 1
Intervju 2

Recensioner
Här kan du läsa om vad andra tyckte om boken En droppe i rymden. Recensionerna kommer från olika bokbloggar på internet och andra källor. Vad tycker du själv om boken?

”En fartfylld och spännande fristående fortsättning på den lyckade ungdoms-sf-boken Revolt, med inte fullt lika mycket obehagligt våld och i stället mer och fler intressanta personer. Huvudpersonen Dito som inte vill bli militär som pappan är en skön antihjälte med höjdskräck men nyfikenhet och vilja […] Det blir många äventyr i rymdskepp, i svävare, i höga torn och många olika motståndare. […] Det är som sagt en fortsättning till Revolt men det finns tillräckligt mycket bakgrund för at det ska gå utmärkt att läsa den här fristående eller innan man läser Revolt.”
Tomas Cronholm, SF-Forum Nr 2-2015

”Officerssonen Dito vantrivs som rekryt på rymdstationen. När ett skepp kraschlandar möter han jämnåriga Caroline och André. När han försöker hjälpa dem blir han indragen i den hotande konflikten mellan kolonister, jordbor och de olagliga. Vatten spelar en avgörande roll i konflikten mellan parterna, vilket är ett aktuellt tema även i vår verklighet. Denna ungdomsroman i science fiction-genren inklusive kärlekstriangel har troligen genreläsare i åldern 15-19 år som målgrupp. […] Språket är handlingsorienterat och ofta talspråkligt i stil med ungdomarnas perspektiv. […] Det finns spännande element i texten och flera intressanta miljöer och personer skissas upp.”
Fia Idegård, BTJ-häfte 2015:20

”Jag kan helt enkelt inte lägga ner boken, bara måste få läsa vidare för att få veta vad som händer i detta konstant spännande rymdäventyr! Författaren Lisa Rodebrand lyckas hela tiden hålla spänningen på topp med fint inbakade värdefulla glimtar om karaktärernas bakgrund och känslor. […] En roman med inslag av politiska aspekter, moral och det mänskliga psykets skiftande karaktärer. Boken är välskriven och har ett oklanderligt flyt där man får följa flertalet karaktärers synvinklar utan att det känns hoppigt eller konstlat. Genomtänkt och väl genomarbetad bok som får mig att genast vilja kasta mig in i nästa bok!”
Therese C. Larssons Bok-Blogg

 

”Det var med rejäl behållning jag läste En droppe i rymden av Lisa Rodebrand, den fristående uppföljaren till Revolt. En mycket spännande och tänkvärd berättelse om den unge kadetten Dito som tycker att det militära livet suger. […] Det mycket suggestiva slutet där man kan känna de blöta stänken är riktigt rafflande och vänder dessutom upp och ner på tidigare föreställningar, vilket gör att man lämnar ifrån sig boken med en rejäl aha-upplevelse. Det här är en utmärkt SF-roman som ger mig en bra bild av hur livet på en fjärran planet kan vara, och hur kampen för något så banalt men viktigt som vatten kan få kosmiska dimensioner. Denna bok får fem stjärnor av fem.”
fil.mag. Sandra Petojevic, Goodreads

”I Revolt utspelade sig handlingen på jorden där kolonisten Caroline mötte jordbon André. Utan att avslöja för mycket så befinner de sig i den här boken mestadels på planeten Kyofanis, där vi istället får följa den unga rekryten Dito. Han vill egentligen inte alls bli soldat och när han träffar de två andra ungdomarna så anar han visserligen ugglor i mossen men kastar sig intresserat in i händelseutvecklingen. […] Bokens titel En droppe i rymden handlar om den kamp om vatten mellan världar som kan komma att uppstå i framtiden. Vem härskar över jordens blå guld och därmed framtiden för de på Kyofanis? Kan det vara så att de olagliga som bor på månen Vena kan komma att spela en roll för dem alla?”
Pebbles Karlsson Ambrose, Bookiecookiez

Har en bok i min hand som jag verkligen har fattat tycke för. Författarens fantasi får mig flera gånger att tänka detta kan vara möjligt. Fantastiska scenarion spelas upp inför mina ögon och huvudpersonerna hamnar i olika typer av svårigheter. Intressant spännande är ordet. […] Bokens skiftande händelser är som ett gift för mig. Jag vill bara veta vad som ska hända och läser vidare. Ett bra betyg för en bok eller hur? […] Baksidestexten tycker jag inte gör boken sin rättvisa för det är mer än så. Fast jag är vuxen och boken kanske helst ska vända sig till ungdomar så jag protesterar inte över det författaren har skrivit *ler* Helt klart en vuxenbok också.
Ann-Britt Berglund, Morgonblogg

”Karaktärerna är intressanta eftersom de inte följer den vanliga mallen. De driftigaste huvudkaraktärerna är tjejerna, medan Dito är en klumpig och bortskämd liten pojkspoling som mest snubblar runt och slår sig. Caroline är en lysande hacker och Joline en kaxig rymdpirat som inte räds någonting. Världsbygget är emellanåt briljant och känns verkligen nyskapande. Nattstaden som befinner sig under vatten och ballongstaden där samhället hålls uppe av varmluftsballonger liknar inget jag stött på tidigare och jag hade gärna stannat längre i båda dessa samhällen. […] Som helhet är En droppe i rymden en helt ok rymdopera. Intrigen är smart och emellanåt är det nagelbitande spänning.”
Bokhuset

 

 

2 reaktion på “En droppe i Rymden

  1. Pingback: Ett boktips före jul | Morgonblogg

  2. Pingback: Specialavsnitt – Skvallerbytting #01 – Ordbyting Podd

Kommentarer inaktiverade.