Våra författare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emil Haskett från Vimmerby är aktuell med en urban fantasy med titeln Dit du inte får gå, Emil är medicinsk sekreterare vilket han även utbildar elever till. Läsande och skrivande är en stor del av hans liv, så pass att flera timmar per dag gärna får gå till det. Stephen King och Neil Gaiman är de största influenserna i hans skrivande. På fritiden gillar han att spela brädspel och umgås med vänner. I boken Dit du inte får gå så vill han berätta om människans lockelse till det förbjudna, vår längtan efter sådant som inte är bra för oss men också om vad som kan hända om man faktiskt trotsar sina rädslor och följer sitt hjärta. Boken kom ut hösten 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nathalie Sjögren har skrivit rysaren Undergång som kom ut 2016 och rysaren Dödsvinter som kommer hösten 2018. Nathalie är den nåltovande skräckförfattaren. När hon inte skriver arbetar hon med ull och skapar porträttlika dockor. Hon gör helst dockor från olika tv-serier och musikartister. I grunden är hon gymnasielärare i engelska och historia och bor tillsammans med sin man, två barn och tre hundar på en fårgård. Nathalie hittar inspiration till sina böcker från tv, film, musik och böcker men även genom att ta promenader och då prata högt med sig själv. Det är oftast då hon kommer på lösningar till olika scener eller hur en bok ska sluta. Genom att varva skrivandet med handarbete håller hon uppe sin kreativitet.

srflikcsmyk

 

 

 

 

 

 

 

 

Spänningsromanen 5-Bussen av Staffan Rodebrand utspelar sig på Öland. Staffan Rodebrand valdes till Årets ölänning 1994 för sitt arbete med Naturbokhandeln som numera ägs av Sveriges Ornitologiska Förening. Årets ölänning är ett pris som delas ut en jury utsedd av tidningen Barometern och P4 Kalmar. Utmärkelsen, som sker i form av Sollidenpriset, delas ut av H M Konung Carl XVI Gustaf på hans sommarslott Solliden nära Borgholm. Staffan Rodebrand är en känd ornitolog och har tidigare gett ut vetenskapliga skrifter. Boken 5-Bussen är hans första skönlitterära roman.

 

2015-03-22 13.07.44-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Elin Niklasson bor i Skara och älskar hästar, naturen och att ta långa promenader i skogen. Med Hjärtat i Halsgropen är Elins första roman. Hon berättar: ”Fantasyn har alltid funnits där för mig när jag behövt ta en paus från stressen i vardagslivet. Den har låtit mig uppleva fantastiska äventyr och besöka främmande världar. Den har lärt mig vad mod och uppoffring betyder, och att även om livet är jobbigt så kommer saker och ting att bli bättre.”

Me, myself and I

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa Rodebrand är civilekonom och bor på Öland. Hon har läst Förlags- och Bokmarknadskunskap i Lund och är Fantasi-Förlagets förläggare. Lisa har skrivit två egna böcker: Revolt och En droppe i Rymden. Båda böckerna är äventyrsböcker med en blandning av fantasy och science fiction. Enligt Lisa finns det ett glapp mellan vad vuxenvärlden anser är en lämplig ungdomsbok och vad ungdomarna själva vill läsa: ”Det verkar vara ett ‘krav’ från vuxenvärlden att ungdomsböcker ska utspela sig i verkligheten och handla om att bli vuxen och ta ansvar eller om ‘ungdomsproblem’. När jag var ung ville jag inte läsa om sådant. Jag ville ha spännande äventyr! Jag hittade ingen bok som motsvarade vad jag ville ha, så jag beslöt mig för att skriva en själv.” Resultatet blev boken Revolt som senare följdes av den fristående uppföljaren En droppe i rymden.