Våra författare

Tommy Gustafsson bor i ett litet samhälle utanför Strängnäs tillsammans med fru och två barn. Till vardags arbetar han som studie- och yrkesvägledare på ett gymnasium i Södertälje. På fritiden sysslar han med en massa olika saker. För närvarande spelar han gitarr i två band (Da Skywalkers och Some Say They Live By Night). Båda konstellationerna finns att lyssna på där man vanligtvis konsumerar musik. Dessutom försöker han snickra och bygga en massa saker hemma trots att han har tummen mitt i handen, vilket resulterar att hans konstruktioner inte alltid blir som det var tänkt från början. Det som Tommy brinner för är sitt författande. All energi han förlorar på annat tar han igen när han skriver. Tommys enorma manus bearbetas i skrivandets stund och kommer heta ”Resenären och Banemannen”. Det blir hans första boksläpp och han kan knappt vänta på att bli publicerad!

Stefan Dahlström är bosatt i norra Hälsingland och har jobbat som redigerare inom tv och media. Efter 17 år i tv-branschen och efter att ha flyttat hem så jobbar han nu som verkstadsarbetare på en smedja i Gnarp. Han bor på en mindre gård med sin familj. Två småbarn, renovering samt ett brinnande bilintresse gör att det inte finns en lugn stund i hemmet. Vid sidan om sitt civila yrke är Stefan deltidsanställd av försvarsmakten. Det hela började som en ursäkt att röra på sig och hålla fysiken igång men blev även en bra källa och inspiration för hans skrivande.  Att han fastnade för just science fiction beror på att det är ”den perfekta stormen” av att hans intressen: historia, framtiden, teknik, samhällsfrågor och inte minst politik och genusfrågor. Det är ett idealiskt sätt att säga något om vår nutid med hjälp av en fiktiv framtid.  

Alexander Jönsson skriver på manuset ”Skuggländerna – Männen med röda kåpor” som är första delen i serien Skuggländerna. Alexander är en utbildad manusförfattare som bor i Stockholm och jobbar inom tv-produktion. På fritiden, när han inte skriver eller läser andras litterära verk, så gillar han att spela dataspel, se på anime och träna. Att utforska andra världar än vår egen är hans största intresse oavsett om det är han själv eller någon annan som har kommit på dem.

Nathalie Sjögren har skrivit rysaren Undergång som kom ut 2016 och rysaren Serandos förbannelse som hade release i februari 2019. Nathalie är den nåltovande skräckförfattaren. När hon inte skriver arbetar hon med ull och skapar porträttlika dockor. Hon gör helst dockor från olika tv-serier och musikartister. I grunden är hon gymnasielärare i engelska och historia och bor tillsammans med sin man, två barn och tre hundar på en fårgård. Nathalie hittar inspiration till sina böcker från tv, film, musik och böcker men även genom att ta promenader och då prata högt med sig själv. Det är oftast då hon kommer på lösningar till olika scener eller hur en bok ska sluta. Genom att varva skrivandet med handarbete håller hon uppe sin kreativitet.

Lisa Rodebrand driver Fantasiförlaget som ger ut äventyrsböcker inom fantasy, science fiction och skräck för ungdomar och vuxna. Lisa är civilekonom och har läst Förlags- och Bokmarknadskunskap i Lund. Hon har skrivit två egna böcker: dystopin Revolt och rymdoperan En droppe i Rymden. Lisa bor på Öland tillsammans med katterna Nisse och Sunny.