Med Hjärtat i Halsgropen

Med Hjärtat i Halsgropen JPG

Boken är slut på förlaget!

Vad skulle du göra om du insåg att den enda människan du någonsin kunnat lita på var ett monster?

När fjortonårige Tozan får reda på en fruktansvärd hemlighet ställs han inför ett svårt beslut: för att stoppa en ondskefull plan måste han förråda sin egen far.

Fylld av tvivel ger han sig ut i en främmande värld, där dödliga sjukdomar härjar och ett inbördeskrig är nära. Amuletten som han bär kan antingen rädda folket eller orsaka deras undergång. Det är upp till Tozan att varna dem innan det är för sent, men kan han verkligen lämna allt han känner till bakom sig?

Provläs boken!

Bra att veta! Vi lagrar inga personuppgifter och kommer inte att skicka ut något nyhetsbrev till dig. Om du vill hålla dig uppdaterad om förlaget så gilla gärna vår facebooksida.

Recensioner

”Tozans upplevelser när han lämnar Högvattens trygga murar är väldigt spännande att följa och personerna han träffar på vägen har spännande historier att berätta. Livet utanför Högvatten på flykt och jagad av kungens män är inte så enkelt som han trodde. Med hjärtat i halsgropen är en mycket spännande ungdomsbok och jag vill gärna läsa nästa! Betyg: 4 / 5”
Svenska böcker

”Med hjärtat i halsgropen kastar in läsaren i handlingen. Redan på första sidan hoppar vi in i adelspojken Tozans perspektiv. Han har precis stulit en magisk amulett från sin far och måste nu fly. Därefter får läsaren följa Tozans flykt undan sin faders soldater som jagar honom och amuletten genom hela boken. Berättelsen håller ett högt tempo från första till sista sidan vilket troligtvis också givit boken dess titel.”
45 minuter per dag

”det är roligt att läsa en actionbok som också har en stark kvinnlig karaktär. Jag tyckte riktigt mycket om den här boken. Det är spännande och har ett väldigt driv i läsningen. Det ska bli roligt att läsa de andra böckerna i den här serien så småningom.”
Västmanländskans bokblogg

”Som feminist är det med glädje jag noterar att Elin har lyckats väl med att ge Tozan en mångbottnad personlighet och tillåter honom att reagera på instinkt men också att känna sig rädd eller osäker på sig själv. Det ger liv till karaktären och gör honom mer mänsklig.
Hon arbetar också genomgående med att skapa en värld där det är självklart att kvinnor är lika skickliga i strid som männen och att ingen ifrågasätter att det är så.”
Och hon gav sig inte

”Direkt när man öppnar boken dras man in i Torzans kamp om valet att göra gott, ett livsfarligt uppdrag som kommer ha dödliga konsekvenser om han skulle misslyckas.  Den kraftfulla amuletten gjord utav mahemium måste lämna sin plats på slottet innan kungen hinner sätta sina ondskefulla planer i verket, något som innebär att Torzan måste förråda inte bara sin egen oförlåtande far utan även den känslokalla kungen som inte skyr några medel för att behålla sin maktposition. Med kungens trogna och krigslystna soldater i hälarna tvingas Torzan fly från det trygga slott han ända fram tills nu har kallat hem, ett välbevakat hem han knappt satt sin for utanför. Utanför muren väntar mötet med en värld som snart kommer att vända upp och ned på hans världsbild om vad som är rätt och fel. Kommer han kunna skilja på vän och fiende, eller kunna handskas med okontrollerade känslor så som hat och kärlek? Och framför allt, hur ska han lyckas nå fram i tid?”
Therese C. Larssons Bok-Blogg

En reaktion på “Med Hjärtat i Halsgropen

  1. Pingback: ”Våga rida sakta” av Lena Wallin | bookiecookiez

Kommentarer inaktiverade.