Dit du inte får gå

I staden där du bor finns ett förbjudet område där dina fantasier och farhågor kan besannas. I stadsdelen har tid och rum lösts upp och vad som helst kan hända. Har du en gång gått dit kommer platsen alltid att hemsöka dig.

Genom staden rinner Mörkån vidare in i Gamla stans slingrande kullerstensgränder. Ungdomarna Anna, Felicia, Anders, Tim och Markus har fått lära sig att undvika stadsdelen. De har hört historier om sagoväsen, spöken, prostituerade och mördare, men även om äventyr, sexuell frigörelse och kärlek. Deras föräldrar får något märkligt i blicken när området nämns. En pappa tar sig för halsen och blundar som om något gör ont, en mamma sitter med ett frånvarande leende som inte ser friskt ut. Lockade av den förbjudna platsen går ungdomarna ändå dit. Några kommer att hitta vad de söker. Andra kommer att råka illa ut.

Dit du inte får gå är den första delen i en Urban fantasyserie med fristående berättelser kring Mörkån. I boken blandas magi och socialrealism. Den riktar sig till äldre ungdomar och vuxna.

Beställ boken i formuläret nedan. Pris 190 kr inklusive frakt. Faktura skickas tillsammans med boken. Obs! Få exemplar kvar.

Bra att veta! Vi lagrar inga personuppgifter och kommer inte att skicka ut något nyhetsbrev till dig. Om du vill hålla dig uppdaterad om förlaget så gilla gärna vår facebooksida.

Recensioner m.m.

Läs en artikel om Emil Haskett i Dagens Vimmerby.

Emil Haskett i P4 Kalmar. https://sverigesradio.se/artikel/7417366

Det är fantastiskt hur många olika vinklar på en och samma genre det går att få till. Trots att det finns magi, övernaturligheter, gamla religioner och fornnordiska språk blandat i en och samma bok känns det inte på något sätt gammalt, utan Emil Hasketts bok känns otroligt ny. […] Jag är väldigt förtjust i användandet av den svenska folktron, något jag själv älskar att läsa om. Om man inte är en van fantasyläsare tror jag att den här boken definitivt kan vara en bra inkörsport, för det finns lite av allt, och den riktar sig till äldre unga och vuxna, vilket gör att den inte är jättesvår att ta till sig.
Marias Bokhylla

”Många gånger fick jag ”Cirkeln”-känslor, men det är egentligen svårt att förklara varför, för rent handlingsmässigt är böckerna inte lika varandra. Kanske för att det handlar om ett gäng ungdomar som slåss mot sina egna demoner men samtidigt något yttre, magiskt. Hur som helst är jag övertygad om att alla som gillar ”Cirkeln” och dess uppföljare, kommer att sluka denna bok.”
Lovisa Wistrand

Först och främst – boken är riktigt bra och det finns ett driv. […] Jag rekommenderar alltså boken – STARKT. […] Författaren har verkligen fångat essensen i hur det är att vara i klyftan mellan ungdom och vuxenliv. […] Märkliga saker sker med besökare i Gamla stan. För vissa visar sig stadsdelen vara en drog som ständigt lockar till nya återbesök. För andra en mardröm. […] Gamla stan är mer än bara en stadsdel. Den kan tolkas som en egen karaktär, i vissa fall en protagonist, i andra antagonist. Fantastisk berättarteknik. Jag är riktigt imponerad att detta är författarens debut. […] Man skulle kunna säga att Dit du inte får gå är vad den lagom hypade tv-serien Skam hade varit om den skrivits av Edgar Allan Poe. Det är lagom mörkt, lagom gotiskt, lagom mystiskt och jävligt spännande. Slutbetyg: 4.5/5
Sagokungen

”Författaren använder ett färgstarkt språk som snabbt fångar läsaren. Det här är ingen klassisk fantasybok, utan den har sin egen form och stil. Verkligheten beskrivs i början skarp och dyster. Efterhand vävs mer fantasyinslag in, vartefter berättelsen fortskrider. Hasketts fantasyvärld bygger på fornnordisk mytologi och stämningen är nästan lika viktig som handlingen – som i sig är nervkittlande och gör boken till en bladvändare.”
Anna-Karin Närkling, BTJ-häftet nr 23, 2017.

Med sina målande beskrivningar tar boken med mig till en gripande plats mellan verklighet och fantasi, mellan nutid och uråldrig folktro. Emil Haskett har lyckats fått med så många starka element i en och samma bok. Plågsamma familjeband, dagsaktuella problem, människans mörka historia, ömhet kontra fasor, hopp och drömmar som vävs samman med den psykologiska aspekten att göra det förbjudna.
Therese.C.Larssons Bok-Blogg

Dit du inte får gå är underbar! Språket är jättebra, karaktärerna komplicerade och levande, men mest av allt är det känslan som gör det. Det ligger en magisk, nästan drömsk, känsla över hela berättelsen. Jag känner hur Gamla stan rycker och drar i mig när jag läser, jag vill också dit och uppleva allt. Tills jag upptäcker hur skrämmande den kan vara, beroende på vilken sida av den man får se.
Vargnatts bokhylla