Dit du inte får gå

Dit du inte får gå av Emil Haskett

 

 

 

 

 

 

 

 

I staden där du bor finns ett förbjudet område där dina fantasier och farhågor kan besannas. I stadsdelen har tid och rum lösts upp och vad som helst kan hända. Har du en gång gått dit kommer platsen alltid att hemsöka dig.

Genom staden rinner Mörkån vidare in i Gamla stans slingrande kullerstensgränder. Ungdomarna Anna, Felicia, Anders, Tim och Markus har fått lära sig att undvika stadsdelen. De har hört historier om sagoväsen, spöken, prostituerade och mördare, men även om äventyr, sexuell frigörelse och kärlek. Deras föräldrar får något märkligt i blicken när området nämns. En pappa tar sig för halsen och blundar som om något gör ont, en mamma sitter med ett frånvarande leende som inte ser friskt ut. Lockade av den förbjudna platsen går ungdomarna ändå dit. Några kommer att hitta vad de söker. Andra kommer att råka illa ut.

Dit du inte får gå är den första delen i en Urban fantasyserie med fristående berättelser kring Mörkån. I boken blandas magi och socialrealism. Den riktar sig till äldre ungdomar och vuxna.

Beställ boken i formuläret nedan. Pris 180 kr inklusive frakt. Faktura skickas tillsammans med boken.

 

Recensioner m.m.

Läs en artikel om Emil Haskett i Dagens Vimmerby.

Först och främst – boken är riktigt bra och det finns ett driv. […] Jag rekommenderar alltså boken – STARKT. […] Författaren har verkligen fångat essensen i hur det är att vara i klyftan mellan ungdom och vuxenliv. […] Märkliga saker sker med besökare i Gamla stan. För vissa visar sig stadsdelen vara en drog som ständigt lockar till nya återbesök. För andra en mardröm. […] Gamla stan är mer än bara en stadsdel. Den kan tolkas som en egen karaktär, i vissa fall en protagonist, i andra antagonist. Fantastisk berättarteknik. Jag är riktigt imponerad att detta är författarens debut. […] Man skulle kunna säga att Dit du inte får gå är vad den lagom hypade tv-serien Skam hade varit om den skrivits av Edgar Allan Poe. Det är lagom mörkt, lagom gotiskt, lagom mystiskt och jävligt spännande. Slutbetyg: 4.5/5
Sagokungen

Med sina målande beskrivningar tar boken med mig till en gripande plats mellan verklighet och fantasi, mellan nutid och uråldrig folktro. Emil Haskett har lyckats fått med så många starka element i en och samma bok. Plågsamma familjeband, dagsaktuella problem, människans mörka historia, ömhet kontra fasor, hopp och drömmar som vävs samman med den psykologiska aspekten att göra det förbjudna.
Therese.C.Larssons Bok-Blogg