5-bussen

5-bussenfrontweb

 

 

 

 

 

 

 

Följ med över Ölandsbron till Stora alvarets mest undanskymda delar, till Vickleby, Kvinneby, Ekelunda, Kalkstad, Stora Rör, Äleklinta och fler av de platser som binder samman en historia av något som inte riktigt finns. Eller …

Emma vaknar oroligt. Hon är varm och svettig. Tommy har lämnat sovsäcken och finns inte i tältet. Någon skriker utanför. Helt förtvivlat, overkligt. Emma inser sakta men obevekligt att det är Tommy som skriker. Att han skriker av smärta, men även på hjälp, efter henne. Hon störtar ut ur tältet. Barfota ut på gräset. Det är blött men varmt, riktigt varmt. Som golvvärme, tänker hon förbryllat, medan hon försöker fatta var skriken kommer ifrån. Nu låter det mest som ett utdraget gnyende, som en gnällande hund.

OBS! Slut på förlaget! Däremot kan boken fortfarande beställas på adlibris.

 

Recensioner

”Staffan Rodebrand utnyttjar sin för många kanske överraskande förmåga att i positiv mening fabulera fram en handling som alltmer övergår i en actionroman med internationella förvecklingar, hela tiden med Öland som centrum, även om avstickare sker till andra delar av världen.”
Anders Marell. Ölandsbladet

”Staffan Rodebrands 5-bussen bjuder på en mix av Arkadij och Boris Strugatskijs Stalker, fågelskådare, öländsk miljö och tuffa svenska poliser. Allt som har med zonen, eller landningsbanan som den också kallas, att göra är fascinerande att läsa om och bokens stora behållning.”
Bloggen Spektakulärt

”Intrigen är habil och jag ger pluspoäng för slutet, där författaren överraskade mig två gånger (en liten, en stor) — sådant händer inte ofta nuförtiden eftersom jag har läst så många thrillers att jag känner igen de flesta grepp.”
Anders Blixt. The Dream Forge

ÖLANDSBRON SPRÄNGD FASTLANDET ISOLERAT Läs mer i 5-bussen!!!

Olandsbron